Choco Party » Новини » Как да съхранявате любимия си шоколад

Знаете ли, че ако се отнасяте с уважение към не чак толкова големите претенции на шоколада, той може да запази за дълго време не само вкуса, но и външния си вид.
Шоколадът е чувствителен на влага, миризми и на окисляване ако е в контакт с въздух и светлина. Затова трябва да е добре опакован в алуминиево фолио (станиол) и да стои на хладно и сухо място – например в килера или в шкаф, в който няма други миришещи продукти.

Оптималната температура за съхранение на шоколада е 14- 20о C.

Хладилникът НЕ е правилното решение за съхранение, защото след като извадите шоколада навън може да се получи кондензация, която притъпява вкуса, разваля формата и прави бели или сиви петънца по повърхността му. В хладилника има и опасност да „прихване” от вкуса на другите храни. Ако все пак се наложи да съхранявате шоколада в хладилника, трябва да го поставите в контейнер и след изваждането му – да го оставете да се „аклиматизира“ с температурата на помещението преди да го разопаковате и консумирате.

Когато го транспортирате, поставете го в термоопаковка – така ще запазите гладката и фина консистенция, аромата, леката хрупкавост и удоволствието от вкуса.

По-долу ще намерите информация за шоколада, изработен специално за нас, със суровини на световноизвестни белгийски, френски и италиански производители.
Подари с любов и сподели вкусно, кадифено, шоколадово изживяване!

Млечен шоколад; Съдържа: захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, емулгатор: соев лецитин, ароматизатор: ванилин. Възможно е да съдържа следи от ядки.
Какао: мин.33.6%, млечна съст. част: мин. 20.8%
Хранителна информация на 100 гр: енергия 400 ксal/1676kJ; белтъчини 3.5 гр.; въглехидрати – 55 гр., ( захари – 50 гр.); мазнини – 35.7 гр ( наситени – 5 гр.); хр.влакнини – 4.8 гр.; натрий – 0.01 гр.
АЛЕРГЕНИ: лактоза, млечен протеин, соя, какао
Съхранение: t°C до 20°С и относ.влажност на въздуха до 70%!
Подари с любов персонализиран шоколад с послание от Choco Party и жестът ти ще бъде запомнен завинаги.