Choco Party » Новини » Кога да кръстим детето?

В православния канон няма ограничения при избора на дата за кръщене. Всеки Божи ден е подходящ за извършване на Светото тайнство. Ето някои идеи взети от практиката, които може да бъдат полезни при избора на дата за празничния ден.
Безспорно е, че би било още по-приятно за семейството и приятелите, ако Кръщението се случи в топъл и слънчев ден. Затова лятото се превръща в най-често избирания сезон за кръщене. Разбира се, никога не сте застраховани от внезапен летен дъжд, но тогава на новото християнче ще му върви по вода:) Трябва да предвидите, обаче, дали близките ви ще са в града, а не на почивка на плажа или в планината! Кажете им по-рано, изпратете им шоколадова покана, например и така всички ще могат да уважат празника ви.
Едни от най-подходящите месеци за Кръщенка са април и май, както и септември и началото на октомври.
Ако изберете зимен ден за събитието – не се притеснявайте – старите хора казват, че няма дете разболяло се от кръщенето си!
Най-често се избират събота и неделя, за да могат да присъстват всички поканени, но по традиция неделята е по-предпочитаният ден за радостни обреди. Често се случва Кръщенето да съвпадне с първия рожден ден на детенцето и празникът да стане двоен. Така и ще почерпите накуп с вкусен млечен шоколад от Choco Party и за двата повода 🙂
Може да изберете и дата, съобразена с именния ден на детето, но не винаги има гаранция, че той ще се падне в почивен ден. Да кръстите детето си на някой от големите църковни празници като Цветница, Великден, Голяма Богородица, Гергьовден, Иванов ден и т.н. е много хубаво, но тогава храмовете са пълни с хора и суматоха и рискувате да изгубите част от тържествеността на момента.
Така или иначе, който и ден да изберете за този съкровен празник, важно е да го изживеете с вълнение, любов и светли мисли. А ние ще го направим и незабравимо вкусен с нашите шоколадови изкушения и подаръци, изработени специално за този свят ден, специално за вашето дете!
Подари с любов персонализиран шоколад с послание от Choco Party и жестът ти ще бъде запомнен завинаги.