Choco Party » Новини » На европейския празник на шоколада си говорим за … шоколад :)

На европейския празник на шоколада си говорим за … шоколад 🙂
Днес е Европейският ден на шоколада. На този ден през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка в Европа. Всички знаем, че шоколадът е полезен, но в малки количества. Как да познаем качествения продукт.
Първото шоколадово блокче е направено преди 172 години от англичанина Джон Кадбъри. В началото много преди да се появи шоколад, какъвто го познаваме днес, шоколад се е наричала горчива какаова напитка. Минало е доста време, след което шоколадовата напитка е превърната в шоколада, който познаваме днес.

Ако се чудите как да изненадате вашите близки, шоколад с послание е решение на този проблем.
В нашия електронен магазин може да намерите нетрадиционни шоколади с послание, създадени специално за вашето събитие под всякаква форма и големина – кръщене, сватба, рожден ден, имен ден. За финал на вашата изненада може да получите и специално изработена декорация.
Когато се роди бебе или празнуваме кръщене на детенце, много по-интересно и красиво е да поднесеш шоколад за почерпка в бебешка количка.
По външен вид е трудно да се прецени качествен ли е или не един шоколад. За да познаем добрия шоколад, трябва да го опитаме. Когато хапнем шоколад, той трябва да остане като вкус на небцето ни дълго време след приключване на консумацията. И всъщност колкото по-дълго време остане това усещане на небцето в устната кухина, толкова по-качествен е съответният шоколад.
Подари с любов персонализиран шоколад с послание от Choco Party и жестът ти ще бъде запомнен завинаги.