Choco Party » Новини » Черен петък, намаления и коледни подаръци

    Днес е петък, но не 13ти. За американците това е денят, в който започва коледното пазаруване и стартират коледните разпродажби. Тълпи от хора се събират пред магазините доста преди работното време, за да се възползват от специалните цени и големи намаления. За търговците този ден е особено важен – освен огромните продажби, той е и мерило за продажбите до края на годината. Ако има големи обороти, тенденцията ще е такава през следващите дни. Още за черния петък и откъде произлиза името му, може да прочетете тук.

    Как е в България? Бърза справка в Гугъл показва, че и тук има магазини,  които обявяват днешния ден за начало на коледните предложения. Други, обаче, започнаха с празничните оферти още преди месец. Витрини с надписи за намаления, подранила коледна украса, примамливи предложения създават празнично настроение по големите търговски улици и МОЛ-ове. И не само в България – видях го и на други места в Европа. Подобна е ситуацията и в интернет – в много онлайн магазини вече ни посреща Снежанка или Дядо Коледа с куп празнични изненази.

Но като че ли голяма част от българите избираме и купуваме подаръци в последния момент. Малко са онези, които вече са направили списък, избрали са подаръците и са ги скрили на тайно място вкъщи. Други пазаруват в началото на декември, за да са спокойни, че Дядо Коледа няма да забрави близките им 🙂

Ние също сме ви подготвили интересни идеи за коледни подаръци – уникални и създадени специално за Вас и Вашите близки. Очаквайте ги на 1ви декември тук.