Choco Party » Новини » 10 причини да хапваме шоколад всеки ден

Шоколадът е един от любимите десерти, почти на всеки човек. Много хора, обаче не знаят, че той е и изключително полезен за нашето тяло и здраве. Да, той е полезен, особено тъмният натурален шоколад, който освен че ще ви достави невероятно вкусни удоволствия, той също така ще ви помогне със следните неща:

  1. Черният шоколад съдържа уникална естествено вещество, което създава чувството на еуфория,  което усещате когато сте изключително доволни или щастливи.
  2. натуралният черен шоколад съдържа с до 15% по-малко калории.
  3. съдържа голямо количество антиоксиданти, които помагат за повишаване на мозъчната активност.
  4. Той повишава нивото на ендорфин в мозъка, който намалява негативните последици от стреса.
  5. Антиоксиданти в какаото отпускат стените на кръвоносните съдове, което помага за понижаване на кръвното налягане и подобряване на кръвообращението. Това дава възможност за по-добра доставка на кислород и хранителни вещества до всяка клетка.
  6. Тъмният шоколад помага за намаляване на холестерола, който се придържа към стените на артериите, което намалява риска от инфаркт и инсулт.
  7. Преживелите инфаркт хора, хапващи тъмен шоколад два пъти седмично в продължение на две години, намаляват риска от смърт чрез проблеми от сърдечно-съдови заболявания трикратно.
  8. Проучване в САЩ показва, че възрастните, които ядат шоколад по-често имат по-нисък индекс на телесна маса, отколкото тези, които хапват по-рядко.
  9. Теоброминът в тъмния шоколад може  косвено да се спре кашлица, което го прави един от вкусните начините за успокояване на кашлица.
  10. Черният шоколад се свързва с подобряване чувствителността към инсулина и намаляване на симптомите при диабетици. Някои учени дори предполагат, че редовната употреба на тъмен шоколад в действителност може да помогне за предотвратяване на появата на диабет.

Освен че помага за подобряване работата на мозъка, сърцето, кръвоносните съдове, шоколадът укрепва и имунната система. Безспорно обаче най-голямото му предимство е намаляването на стреса, което от друга страна предразполага за дълголетие. Ако търсите промоции на шоколад може да посетите един от най-големите сайтове за брошури и промоции в страната – Broshura.bg.

Въпреки всички ползи от шоколада е важно да отбележим, че все пак той трябва да се консумира в мярка, както почти всяко друго нещо на света. Хапвайте по няколко парченца шоколад един-два пъти дневно и се радвайте на чудесния му
вкус и най-вече на здравословните ползи от него. Подари с любов персонализиран шоколад с послание от Choco Party и жестът ти ще бъде запомнен завинаги.