Choco Party » Новини » Блог » 5 Начина да затоплим отношенията на работното място

Замисляли ли сте се, че през  по-голямата част от деня  сме с колегите, а не със семейството? Като че ли важи за всички работещи. Ето защо е изключително важно на работното място да цари позитивна атмосфера на разбирателство и взаимност. Никой не иска да работи сред намусени, вечно мрънкащи или викащи колеги, нали? По този повод Ви предлагаме  5 идеи, които ще помогнат за създаването на приятна атмосфера и ще допринесат за сплотяването на екипа.

1. Комуникирайте, но не само с и-мейли

Много често улисани в задачите си, хората просто отварят нов прозорец на компютъра си изпращат и-мейл или чат съобщение на колегата си в съседната стая ( а защо не и на съседното бюро). Понякога обаче не само е по-лесно да отидете на място, но и прави по-добро впечатление. Живата комуникация в офиса е много важна. Разбира се не е нужно да сте най-добри приятели, но позитивната комуникация между колегите затвърждава добрите взаимоотношения и спомага за създаването на приятна атмосфера на работното място.

2. Намирайте поне 10 минути на ден, за да се посмеете дружно

Винаги има повод – някой може да разкаже интересна случка с детето си или пък дружно да си припомните модата от ранните 90 години на миналия век.  Смейте се- смехът е полезен и сплотява. Разбира се, не си позволявайте да се подигравате, защото това не говори добре за вас.

3. Черпете се – с повод и без повод

За рожден ден, за предстояща отпуска или просто защото сте се събудили в добро настроение – почерпете колегите си. Не става дума за тежки маси, а просто за кутия бисквити или пакетче кафе например. Малките жестове правят чудеса. Една интересна идея за почерпка в офиса са персонализираните шоколадови подаръци от Choco Party.  Офис шоколадчета за добро настроение. А още по-хубавото е, че можете да добавите и ваше послание или късметче за всеки получател.  Всеки обича шоколадови послания, нали?

4. Бъдете лоялни и коректни един към друг

Това е изключително важно за поддържането на добрите взаимоотношения в офиса. НЕ си позволявайте да злословите или интригантствате по адрес на колегите си, защото това ще създаде само напрежение и стрес. Приемете, че както вие се дразните от определени неща в поведението на другите, като например високият им смях, така и те може да не харесват нещо във вас. Никой не е перфектен и ако имате проблем с определен колега най-правилният подход би бил или лично да говорите с него или просто да замълчите.

5. Разменяйте идеи и съвети

Най-продуктивната работа е работата в екип. Всеки от вас има свои знания и идеи. Споделяйте ги, обсъждайте ги и не се страхувайте да питате. По този начин лесно ще достигате до решенията на различни проблеми и справянето с определени ситуации. Правете малки подаръци – кафенце, цвете, шоколад… И забравяйте да  споделитеи  идеята си за персонализирани шоколадови бонбони за следващото фирмено парти! Със сигурност всички ще бъдат впечатлени :))